Voorbereiding

De Sierk is een speelpark waar kinderen honderduit kunnen spelen! Je kan de kinderen daar best ook op deze manier op voorbereiden. Echte dieren, artiesten of voorstellingen krijgen de kinderen op schoolreis niet te zien. Andere groepen kunnen het geluk hebben dat er toevallig een optreden is die dag. De planning van de optredens wordt vooraf niet doorgegeven. 

Eigen ruimte

Als jullie toekomen krijg je een ruimte toegewezen. Dit zal de plek zijn waar jullie jassen en tassen kunnen achterlaten en waar jullie ’s middags kunnen picknicken. Bij warm weer kunnen jullie kiezen om buiten te picknicken. Bij koud weer wordt jullie ruimte verwarmd. 

Speelse uitleg

Een dagje Sierk start met een kwartiertje speelse uitleg door een Sierk-medewerker in jullie ruimte. Tijdens die uitleg worden afspraken gemaakt om er een leuke speeldag van te maken.

Polsbandjes

Per groep krijgen de kinderen een polsbandje in de kleur die overeenstemt met jullie ruimte. Dankzij de polsbandjes weten alle begeleiders van alle groepen welke kinderen bij welke ruimte horen.

  • Wit = grote tent
  • Groen = zaaltje
  • Oranje = woonkamer
  • Blauw = feesthuisje 

De begeleiders hangen ook een polsbandje in de haren, of aan hun kleren. In De Sierk helpen de begeleiders elkaar door de verloren kinderen te begeleiden naar de juiste ruimte of de juiste begeleiders. 

Op verkenning

Na de uitleg gaan de kinderen per klas of groep met de leerkracht of begeleider op verkenning. Er lopen paadjes door het park voorbij alle genummerde speelhoeken. De oranje bollen zorgen dat je geen enkele speelhoek vergeet. Bij elke speelhoek hangt een bordje met speelse uitleg en grappige foto’s zodat begeleiders alles wat er te doen is kunnen duiden. Tijdens de verkenningstoer kan de begeleider uiteraard met de kinderen reeds één en ander testen of voortonen. 

Vrij spelen

Na de verkenning mogen de kinderen vrij spelen in het park. De toegangspoortjes gaan dicht zodat de iedereen op zijn gemak is.  

Bar

Er is in een bar, maar er is geen aankoopverplichting. We verkopen ambachtelijke ijsjes, warme en koude drankjes aan 2 euro. Alles kan op de factuur of cash betaald worden. 

Opruimen

De begeleiders laten hun picknickruimte proper achter.  Alles om te vegen en de tafels af te wassen is aanwezig in jullie ruimte. Afval sorteren we in de voorziene vuilbakken REST en PMD. Op het einde van de dag wordt het park samen met de begeleiders aan de hand van de opruimfiches opgeruimd. Alle speelgoed gaat terug naar de juiste speelhoek. Andere groepen doen ’s middags een opruimronde, zodat het park opgeruimd open kan gaan voor gezinnen vanaf 13u. 

Het weer

Regenweer in De Sierk is geen groot probleem. Veel speelhoeken zijn overdekt. Als het regent is het wel goed de kinderen er attent op te maken dat ze zolang het regent best kiezen voor een overdekte speelhoek. Zeer warm weer is in De Sierk ook geen groot probleem. Het park staat vol bomen en er zijn dus veel schaduwplekken.  Vergeet in dit geval de voorraad zonnemelk niet! 

Betalen

Zowel jullie inkom als eventuele drankjes en ijsjes kunnen zowel cash ter plaatse betaald worden, als via overschrijving achteraf. De begeleiders krijgen de factuur de dag zelf mee terug naar huis. 

Wil je een groepsreservatie maken? Of heb je nog meer vragen? Neem dan zeker contact met ons op.